PŘESUNUTO: KVIFF Film: Devadesátky

Kategorie: Pro dospělé, Místo: KC Průhon
Datum konání 19.Duben 2021 19:00 hod
Kategorie Pro dospělé
Místo konání KC Průhon
Vstupné 80 Kč/60 Kč snížené Rezervovat
AKCE BYLA PŘESUNUTA NA 24. 5. 2021, JIŽ ZAKOUPENÉ VSTUPENKY ZŮSTÁVAJÍ V PLATNOST. V PŘÍPADĚ NEMOŽNOSTI ZÚČASTNIT SE AKCE V NOVÉM TERMÍNU NÁS PROSÍM KONTAKTUJTE NA MARKETING@PRUHON.CZ

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary přináší mimořádné promítání těch nejzajímavějších filmů ze světové produkce. V KC Průhon tak můžete zhlédnout jako druhý film Devadesátky.

Na csfd.cz hodnocen 77%!

Kalifornské slunce, holky, mejdany, skejt a parta starších kluků, do které by hrozně rád zapadl.

Tohle je prostě léto všech velkých poprvé, na které Stevie nikdy nezapomene. Tím spíš, že ho prožívá v polovině devadesátek – neopakovatelné době, jejíž atmosféru Jonah Hill (Vlk z Wall Street, Superbad) ve svém režijním debutu dokonale vystihl, hudbou počínaje a módou konče.

Distribuce ČR: KVIFF Distribution
Délka: 85 min
Znění: Anglické, české titulky

Drama / Komedie, USA, 2018
Režie a scénář: Jonah Hill
Kamera: Christopher Blauvelt
Střih: Nick Houy
Hrají: Sunny Suljic, Lucas Hedges, Katherine Waterston, Jerrod Carmichael, Alexa Demie, Na-kel Smith, Olan Prenatt, Gio Galicia, Ryder McLaughlin, Zachary Read, Harmony Korine a další…

TVŮRCI

Jonah Hill (1983)
Americký herec a komik je držitelem dvou nominací na Oscara za vedlejší role ve filmech Vlk z Wall Street (Martin Scorsese, 2013) a Moneyball (Bennett Miller, 2011). Proslavil se rolemi outsiderů ve filmech jako Superbad (Greg Mottola, 2007) nebo Zbouchnutá (Judd Apatow, 2007), postupně se však dostal i k dramatičtějším rolím.
V roce 2018 debutuje jako režisér celovečerním filmem Devadesátky (mid90s), ke kterému si napsal i scénář. Film měl premiéru v roce 2018 na filmovém festivalu v Torontu a jeho příprava trvala čtyři roky.
V roce 2011 Jonah Hill signifikantně zhubl, aby mohl být obsazován do serióznějších rolí. Základem jeho jídelníčku je nyní převážně sushi.

Sunny Suljic (2005)
Sunny Suljic je profesionální skateboardista a herec, který si už stihl zahrát například v Zabití posvátného jelena (Yorgos Lanthimos, 2017) nebo Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot (Gus Van Sant, 2018). Je rovněž držitelem ceny Bafta za nejlepší herecký výkon ve videohře (God of War, 2018).

Lucas Hedges (1996)
Americký herec Lucas Hedges pochází z Brooklyn Heights v New Yorku a vzdělání v oblasti divadla získal na University of North Carolina School of Arts. Do širšího povědomí se zapsal rolí v dramatu Místo u moře (Kenneth Lonergan, 2016), která mu vynesla i nominaci na Oscara za nejlepší výkon ve vedlejší roli. Objevil se také ve filmech Wese Andersona Až vyjde měsíc (2012) nebo Grandhotel Budapešť (2014). Za zmínku stojí také jeho práce na filmu Lady Bird (Greta Gerwig, 2017) nebo role ve filmu Tři billboardy kousek za Ebbingem (Martin McDonagh, 2017).

Místo konání: Sál KC Průhon

Vstupné: 80 Kč základní/60 Kč studenti, senioři



Vstupenky zakoupíte na pokladně KC Průhon, nebo online přes Goout.cz ZDE

PUSŤTE SI TRAILER K FILMU: ZDE

O KVIFF Distribution
Distribuční label KVIFF Distribution vytvořil v roce 2015 Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ve spolupráci s Českou televizí a distribuční společností Aerofilms. Díky KVIFF Distribution jsou v průběhu roku do české distribuce uváděny zajímavé filmové tituly ze světové produkce, originální a umělecky hodnotné snímky, které by jinak složitě hledaly cestu k divákovi ve standardní distribuci.

Kalendář akcí

Odběr programu e-mailem