Řepské sousedské zpívání

Kategorie: Pro dospělé, Místo: KC Průhon
Datum konání 23.Duben 2022 17:00 hod
Kategorie Pro dospělé
Místo konání KC Průhon
Vstupné Zdarma Rezervovat
Přijďte na již 5. Řepské sousedské zpívání v KC Průhon v sobotu 23.4.2022 od 17:00.

Poslechněte si 5 sborů na jednom pódiu:
Buštěhradský pěvecký sbor
Řepský sousedský sbor
Komorní smíšený sbor Carmina Nova
aCámen
Pěvecký sbor zaměstnanců České

Buštěhradský pěvecký sbor je smíšený pěvecký sbor, který působí na české sborové scéně od roku 1977. Sbor každoročně pořádá a účastní se asi deseti veřejných vystoupení, počínaje celovečerními koncerty až po vystoupení k různé společenské příležitosti. Vystupuje zejména v Buštěhradě a v blízkém okolí, ale zajíždí se svým programem také do vzdálenějších míst.
Dlouhodobě spolupracuje se sbory v Jindřichově Hradci a v Kamenici nad Lipou, a se ženským sborem Smetana Kladno. Koncertní repertoár zahrnuje sborové skladby českých a světových skladatelů jako Smetana, Dvořák, Mozart či Händel, i skladby současných autorů, úpravy národních písní, duchovní skladby a spirituály. V roce 2019 sbor změnil svůj název z původního Smíšený pěvecký sbor města Buštěhradu na Buštěhradský pěvecký sbor. Pod vedením sbormistryně Evy Gallatové čítá sbor asi 35 zpěváků z Buštěhradu, Kladna i okolních obcí. Již tradičně se sbor účastní setkání tří sborů v Jindřichově Hradci, Kamenici nad Lipou a v Buštěhradě. Vedle radosti ze společného zpěvu a příprav na vystoupení pojí členy sboru i přátelství.

Řepský sousedský sbor tvoří již od roku 2016 skupina amatérských nadšenců, které baví zpívat sobě i jiným. Neváhají věnovat čas nácviku písní všeho druhu - v repertoáru sboru jsou české a slovenské lidovky, koledy, spirituály a písně z Afriky, ale také skladby autorů jako jsou např. Caccini, Dvořák, Boyce, Saint-Saens, Mozart, Bach, Michna, Gorczycki, Šlitr, Ježek, Lennon+McCartney, Andersson+Ulvaeus, Mancini, Orthaus a dalších.
Většinu skladeb pro čtyři hlasy aranžuje Pavel Rabas, který sbor vede od jeho prvopočátku. Od r.2019 se sborem spolupracuje také Martin T.Boukal. Vlastní těleso sboru se v průběhu času přirozeně obměňuje, v současnosti má 25 členů.

Komorní smíšený sbor Carmina Nova vznikl v r.2000. Zázemí sboru poskytuje římskokatolická farnost kostela sv.Ignáce v Praze na Karlově náměstí. Repertoár sboru obsahuje hudbu duchovní, historickou, lidovou, současných autorů i sborové úpravy moderní hudby. Od roku 2004 vede sbor Lucie Hřebíková. Autoři skladeb: Zdeněk Lukáš, skupina ABBA, Eugen Suchoň, Pekka Kostiainen, Miroslav Hroněk, Zoltán Kodály, Gordon Young, Petr Hapka a Michal Horáček, Herbert Posedu, Edwin Hawkins.

aCámen neboli Kameni, jak si vzájemně přezdívají, jsou veselí kluci s jiskrou v oku a úsměvem na tváři, kamenným humorem a radostí z každého zajímavého akordu, který potěší posluchačovo ucho či pohladí na duši. Původně "šestet", který vykrystalizoval násilnou snahou na zelené louce vytvořit na podzim roku 2017 nové mužské těleso, se usadil v počtu čtyř a současné složení se ustálilo v únoru roku 2020. Tento mužský "čtyřtet" si cestu vokálním světem brázdí skladbami bilancujícími mezi stálicemi acappellové scény, občasnými jazzovými harmoniemi, současnou duchovní tvorbou či netradičními barbershopy.

Jako pátý vystoupí - Pěvecký sbor zaměstnanců České televize

Vstup zdarma.

Místo konání: Sál KC Průhon.

Kalendář akcí

Odběr programu e-mailem